Recept: hamburger Caprese

25 juli 2014

Toen ik vorig jaar in de zomer bij mijn moeke op vakantie was, ontdekte ik een heerlijk recept: de hamburger Caprese. Caprese staat voor mozzarella met tomaat dus is de hamburger Italiaans getint. We besloten de hamburger te maken en wat was hij lekker! Sindsdien staat dit gerecht altijd op mijn eet-verlanglijstje als ik bij haar op vakantie ben. Als je van Italiaans eten en hamburgers houdt, is dit recept vast iets voor jou! 
ingrediënten voor de hamburgers
• 200 g gehakt
• 1/2 bolletje mozzarella
• 1 sjalot 
• 1 teentje look 
• 15 g zongedroogde tomaten
• 1 scheutje olijfolie
• peper & zout 
• basilicum 
ingrediënten voor de pesto
• 20 g pijnboompitten
• 25 g Parmezaanse kaas
• basilicum
• 1/2 dl olijfolie
• 1/4 teentje look
• peper & zout
ingrediënten voor de afwerking
• 2 pistolets/broodjes
• 4 sneetjes pancetta
• 1 tomaat
• 25 g rucola
• peper

werkwijze
{1} Doe het gehakt in een kom. Snipper de sjalot en look fijn en voeg het bij het gehakt. Meng alles heel goed onder elkaar.
{2} Deel een bolletje mozzarella in twee en snijd het in kleine blokjes. Neem de zongedroogde tomaten en snij ze fijn.
{3} Spoel de basilicum schoon en snipper ze fijn.
{4} Doe nu ook de mozzarellablokjes, fijngesneden zongedroogde tomaten en gesnipperde basilicum erbij en meng goed. Verdeel je gehakt en maak er twee hamburgers van.
{5} Maak nu de pesto. Doe de in blokjes gesneden parmezaan, gepelde knoflook, basilicumblaadjes, pijnboompitjes en olijfolie in en mix het. Proef het resultaat en kruid bij met peper en zout.
{6} Snijdt de overige mozzarella in kleine plakjes, spoel de tomaat en snij deze in schijfjes. Laat de pancetta ineenkrimpen in de micorogolfoven voor enkele minuutjes.
{7} Neem de broodjes en leg ze op de broodrooster, na de ene kant draai je ze om zodat beide kanten krokant en warm zijn.
{8} Bak de hamburgers zacht aan met boter in een pan tot ze goed bruin en gaar zijn. 


Begin dan met de afwerking, ik deed het in deze volgorde: Onderkant, pesto, rucola, hamburger, tomaat mozzarella, pancetta en de bovenkant. Kruid je mozzarella af met peper, zout is niet nodig aangezien de mozzarella, de pancetta en de hamburger al erg zout zijn van smaak. Ziezo, nu heb je een hamburger in een Italiaans jasje! Smullen maar!


Eet jij graag Italiaans?

Lots of ♡,
Florence

5 opmerkingen:

  1. Lijkt me een lekkere burger!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ooh dat ziet er zo lekker uit! En vooral dat gehakt, hmm!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. oooh hier ik krijg ik toch trek van nu! haha ziet er echt heerlijk uit:)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Oehh jammie! Een hele hap vol! x

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Oeh, dit ziet er zó lekker uit! Krijg er trek van, haha. :)

    BeantwoordenVerwijderen