Een terugblik op mijn zalige zomer

1 oktober 2017

Vorige zondag verscheen er geen blogje online, omdat het schooljaar weer volop bezig is. 'De tijd van achteroverleunen is voorbij', werd er gezegd. Gelukkig is er wel nog tijd om wat te bloggen en terug te kijken op een fijne onvergetelijke zomer met veel uitstapjes en leuke activiteiten. Ik stelde ook een zomer bucket list op, die ik na afloop bijna volledig heb afgevinkt.

De zomer van 2017 was de zomer waarin ik een nieuwe taal leerde via Duolingo. Een tijdje geleden ontdekte ik de Noorse tienerserie SKAM en omdat ik recent ook naar Bergen, de tweede grootste stad in Noorwegen reisde, was het dus een logische keuze waarom ik voor Noors koos. Ondertussen heb ik het al een beetje onder de knie, maar ik ben nog geen native speaker. Misschien moet ik maar eens naar Oslo gaan om de taal daar te oefenen ;) Wat ik ook deed deze zomer was mijn grootouders vaker bezoeken. Ik bezocht ook zoveel mogelijk hotspots van m'n lijstje - zoals bijvoorbeeld Kolonel Koffie waar ik lekkere wentelteefjes met appel at. Altijd leuk om nieuwe adresjes te ontdekken. 


Als we naar mijn culinaire voornemens kijken, heb ik die best wel goed kunnen voltooien. Ik maakte eindelijk een ijsthee (het recept vind je hier) en maakte samen met vriendinnetje Pauline op een avond zelfgemaakte pizza. Super lekker! Ik wou ook super graag een bezoekje brengen aan elke Vlaamse provinciehoofdstad, maar helaas ben ik niet in Leuven en Gent geraakt. Toch kon ik twee doelen, die beide gerelateerde zijn aan reizen, afvinken. Met de trein naar Oostende gaan en een dag vertoeven in de hoofdstad van onze noorderburen, Amsterdam. Het waren twee fijne uitstapjes die zeker voor herhaling vatbaar zijn!


En dan nog enkele doelen die ik categoriseer in het thema "gewoon doen". Eendjes voederen, check. Heb ik gedaan toen ik eens bij m'n moeke verbleef in Genk. We maakten een wandeling rond de Molenvijver. Ik las ook vaker dingen offline zoals bijvoorbeeld een magazine of boek. In Oostende raapte ik ook nog wat schelpjes op 't strand, heel nostalgisch. Nu ik dit typ moet ik ineens terugdenken aan de tijd van papieren bloemen maken met crêpepapier. Wauw, waar is den tijd!


Nog wat dingen die deze zomer typeerden: bezoekjes aan m'n favoriete Nederlandse stad Maastricht, mijn periode als social media stagiaire bij ELLE, donderdagavonden gespendeerd in Mechelen tijdens Parkpop en dagelijkse knuffelsessies met Odette (en uiteraard ook met Suzanne die meer buiten is dus minder vaak op de foto kan). <3

Tot slot waren er ook enkele dingen die ik graag wou doen, maar er helaas niet van kwam. Een dag zonder sociale media, naar een film kijken in open lucht, een wegwerpcamera aanschaffen en barbecueën. Maar ook onze hoofdstad bezoeken, een nachtje buiten slapen en wildbloemen plukken. Ook al zijn nu niet alle doelen behaald, voor we het goed en wel beseffen staat de volgende zomer alweer voor de deur! ;)

* * *

Hoe was jouw zomer?

Lots of ♡,
Florence

4 opmerkingen:

 1. Wat mooie foto's zijn het meid.
  Leuk om eens te lezen je artikel.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het ziet er naar uit dat jij genoten hebt van je vakantie! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 3. heel leuk om te lezen! ik wil ook nog eens een wegwerpcameraatje aanschaffen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Skam is zo'n toffe serie <3 ik wilde daardoor ook bijna Noors gaan leren, maar ik ben dan bang dat mijn Japans vervaagd haha. Maar echt leuk dat je het nu een beetje spreekt

  BeantwoordenVerwijderen